نوشته شده توسط : فهیمه

 

باورهای نادرست در مورد عوارض و خطرات افسردگی وجود دارد. برخی غم و اندوه را با افسردگی اشتباه می گیرند. باورهای اشتباه در مورد افسردگی می تواند به شدت آن بیافزاید. اطلاع از این موارد می تواند به بهبود زودتر روحیه شما کمک کند.

دانستنی های افسردگی

1.افسردگی همیشه دلیل ندارد

بسیاری از افراد همیشه به دنبال دلیل افسردگی می گردند، اما بیش تر اوقات می توان گفت که افسردگی دلیل مشخصی ندارد. در این شرایط هورمون ها و تعادل مواد شیمیایی در مغز بهم میریزد و به همین دلایل است که فرد احساس افسردگی پیدا می کند.

ژنتیک، ساختار مغز، استفاده مواد مخدر، عوامل محیطی، رژیم غذایی، اختلالات روانی دیگر و مصرف دارو در ایجاد و شدت افسردگی تاثیر دارد.

تغییرات فصلی

اختلال افسردگی ممکن است وابسته به الگوهای فصلی (اختلال عاطفی فصلی) باشد. این افسردگی در اثر اختلال در ریتم شبانه روزی بدن ایجاد می شود. 

تغییر فصل همچنین می تواند باعث ایجاد اختلال در خواب و تشدید افسردگی شود. 

2. افسردگی بیش از غم و اندوه معمولی است

غم و اندوه بخشی از انسان بودن می باشد. در حقیقت غم یک واکنش طبیعی در برابر شرایط دردناک است. همه ما در مقطعی از زندگی خود غم و اندوه را تجربه خواهیم کرد. اما افسردگی تنها شامل این غم و اندوه نیست.

از بارزترین این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تغییر در اشتها، وزن و الگوی خواب
  • کاهش میل جنسی
  • احساس اضطراب، ناامیدی یا درماندگی
  • احساس تحریک پذیری و بی قراری
  • احساس پایدار غم
  • علائم جسمی (مانند سردرد، مشکلات گوارشی، بدن درد)
  • از دست دادن علاقه به فعالیت هایی که زمانی از آن ها لذت می بردید.
  • انرژی کم یا احساس خستگی
  • مشکل در تمرکز، حافظه و تصمیم گیری

 

3. کودکان در برابر افسردگی ایمن نیستند.

بسیاری از افراد تصور می کنند که کودکان درگیر افسردگی نمی شوند و دغدغه های فکری را تجربه نمی کنند. اما این بدین معنی نیست که این افراد افسردگی را تجربه نمی کنند. کودکان نیز استرس زیادی را ممکن است به دلیل تغییر شرایط یا قلدری در مدرسه تجربه کنند.

کودکان خردسال اغلب توضیح احساس خود را دشوار می دانند، برای همین درک افسردگی آن ها می تواند دشوار باشد. برای تشخیص افسردگی کودکان حتما از مشاور باید کمک گرفته شود

4. افسردگی برای افراد مختلف علائم متفاوتی دارد.

علائم افسردگی در سنین ، جنسیت و شرایط مختلف، متفاوت ظاهر می شود. بنابراین نمی توان یک الگو برای درمان را به همه معرفی کرد. 

به طور کلی نمی توان بدون نظر روانپزشک و متخصص در مورد درمان افسردگی نظر داد.

5. ژنتیک در افسردگی نقش دارد

بسیاری از افراد هنوز نپذیرفته اند که ژنتیک نقش بسیار مهمی در افسردگی دارد. تحقیقات نشان داده است که اگر کسی سابقه در خانواده خود داشته باشد، بیش تر احتمال دارد که درگیر افسردگی گردد.

اگر فرد دارای مادر یا پدر مبتلا به افسردگی باشد، احتمال ابتلا به افسردگی به 30٪ می رسد و اگر فرد در خانواده خود سابقه بیماری دو قطبی داشته باشد، این احتمال حدود 50 تا 60٪ می شود.

از آنجایی که الگوهای ژنتیکی بسیار پیچیده هستند، دانشمندان هنوز موفق به شناسایی این ژن ها نشده اند. البته این بدین معنی نیست که این افراد حتما درگیر افسردگی می شوند، اما نسبت به وقایع استرس زا شدید تر از دیگران واکنش نشان می دهند.

منبع : 11 واقعیت عجیب که باید در مورد افسردگی بدانید



:: بازدید از این مطلب : 14
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فهیمه

به طور کلی وسواس به فکرهایی گفته می شود که فرد کنترلی بر آن ها نداشته و نمی تواند آن ها را متوقف کند، « وسواس جنسی » یکی از نگران کننده ترین انواع وسواس محسوب می شود که پیامدهای جدی و نگران کننده ای برای مبتلایان آن به همراه دارد. وسواس جنسی زیر دسته وسواس فکری عملی بوده و شامل فکرهایی می شود که ناخواسته باعث اضطراب و شرم افراد می گردد.

علائم وسواس جنسی

علائم و نشانه های وسواس در افراد متفاوت است اما وسواس جنسی معمولا شامل افکار ممنوعه زیر می باشد:

  • رابطه جنسی با حیوان
  • رابطه جنسی با محارم
  • خیانت
  • سوء استفاده جنسی از دیگران
  • بردگی جنسی
  • سادیسم جنسی یا مازوخیسم
  • ترس والدین از پیدا کردن احساس جنسی به فرزندشان
  • ترس از جذب شدن به جسد و بدن مرده
  • افکار جنسی در مورد دوستان یا نزدیکان
  • رابطه جنسی با افراد زیر سن قانونی
  • افکار ناخوشایند و سرزده ای که با گرایش جنسی فرد ناسازگار است.
  • فکر در مورد مجبور کردن دیگران به رابطه جنسی

فردی که از وسواس جنسی رنج می برند، افکار ناخواسته و آزاردهنده ای را تجربه می کند که با سیستم اخلاقی او سازگار نیست. برای برخی، این افکار می تواند آنقدر شدید باشند که فرد از نظر جسمی احساس کنند این احساس درست است. اما به طور معمول، فرد می داند که آن ها درست نیستند.

فرد در این هنگام نگران می شود که با ادامه پیدا کردن این افکار به آن ها عمل کند. در مواقع دیگر ممکن است افراد بدانند که هرگز طبق افکار وسواس گونه خود عمل نمی کنند ولی به دلیل فکرهای بیمارگونه خود رنج ببرند.

تفاوت وسواس جنسی با تخیل جنسی

به یاد داشته باشید که وسواس جنسی همان تخیل جنسی نیست. 

تخیلات جنسی معمولاً با لذت همراه هستند و تصور آن ها برای افراد جذاب است اما وسواس جنسی افکار ناخواسته و ناراحت کننده ای است که به طور معمول با اضطراب، شرم و نفرت همراه است.

مبتلایان به اختلال وسواس فکری معمولاً نگران هستند که این افکار در انتها باعث شود که آن ها دست به این کارها بزنند، برعکس فردی که تخیل جنسی در این موارد داشته باشد از این تفکرات و عمل به آن ها لذت می برد.

 

 تاثیر وسواس جنسی در رابطه زناشویی

این افکار بر روابط زناشویی افراد نیز تاثیر زیادی می گذارد، به طور مثال:

  • این افکار ممکن است در هنگام انجام رابطه زناشویی ایجاد شده و باعث سردمزاجی فرد شود.
  • این افراد به دلیل افکار ناهنجار از خودشان متنفر شده و به همین دلیل فرد هر لذتی را گناه بداند.
  • میل جنسی افراد کاهش پیدا کند.
  • نگرانی و اضطراب نیز ممکن است باعث سردی و کاهش میلی جنسی فرد گردد.

 

بسیاری از افراد درگیر با وسواس جنسی حالات روحی زیر را تجربه می کنند:

"من نمی خواهم هنگام رابطه جنسی این افکار بیمار به ذهنم خطور کند. این کار رابطه جنسی من را خراب می کند "

"اگر به اوج لذت جنسی برسم و ناگهان به چیزهای وحشتناک فکر کنم چه؟

 آیا این بدان معنی است که من آن فکر را دوست دارم؟"  

"اگر من به اندازه زمان های دیگر تحریک نشوم و ثابت شود که وسواس های من واقعی هستند، چه کنم؟"

چه می شود اگر در هنگام رابطه جنسی به همسرم آسیب وارد کنم؟

متاسفانه تحقیقات ثابت کرده اند که هرچقدر فرد سعی کند به موضوعی فکر نکند بیش تر درگیر آن موضوع می شود و به آن موضوع می پردازد.

 

تشخیص وسواس جنسی

توجه داشته باشید که وسواس جنسی شامل مجموعه افکاری می شود که خود فرد احساس خوبی نسبت به آن ها ندارد اما کسی که پدوفیل یا میل جنسی نسبت به کودکان دارند از تمایل خود لذت می برند و احساس گناه و ناراحتی پیدا نمی کنند. این موضوع تفاوت اصلی بین وسواس جنسی و دیگر اختلالات است. 

در حقیقت شما باید به احساس و نوع تفکر خود در مورد آن امر فکر کنید، اگر احساس شما با گناه همراه است شما دچار وسواس جنسی هستید. آیا می خواهید به افکار خود عمل کنید؟

 اگر پاسخ شما مثبت است شما درگیر اختلال دیگری بجز وسواس جنسی هستید.

متاسفانه در برخی از شرایط این تفکرات به تصویرهایی برای فرد تبدیل می شود که فرار از آن ها برای او بسیار دشوار و سخت است، این تصویرها باعث افزایش اضطراب و نگرانی فرد می شوند و نیاز به درمان را شدید تر می سازند.

 

درمان وسواس جنسی

متاسفانه بسیاری از افرادی که درگیر وسواس جنسی هستند به ندرت به دکتر یا روانشناس مراجعه می کنند، این موضوع به این دلیل است که آن ها از احساسات خود خجالت می کشند و احساس گناه دارند. اما به یاد داشته باشید که دکتر و متخصص برای این کار آموزش دیده و متوجه هستند که شما کنترلی بر این افکار ندارید. 

اگر افکاری تکراری در مورد مسائل جنسی دارید حتما به یک متخصص مراجعه کنید و در مورد آن ها صادقانه صحبت کنید. درمان های مطرح وسواس جنسی شامل موارد زیر هستند:

مواجهه درمانی

این درمان هیچگونه اثر جانبی به دنبال ندارد البته باید زیر نظر متخصص انجام شود. مشخص است که اگر فرد به دفعات در برابر ترس خود قرار بگیرد به مرور ترس خود را از دست می دهد. این درمان به شدت بیماری بستگی دارد و هر وقت که فرد بخواهد می تواند جلسه درمان را به پایان برساند.

منبع : وسواس جنسی با رابطه جنسی با محارم، حیوان و کودک ارتباط دارد؟ از تشخیص تا درمان



:: بازدید از این مطلب : 18
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فهیمه

 

دعوا بخشی از ارتباط است. این به این علت است که دو فرد کاملا یکسان نیستند، شما دیدگاه یکسانی نسبت به جهان نخواهید داشت. به همین دلیل است که ما زوج های متفاوت زیادی میبینیم و بر همین اساس هم تکنیک های مشاوره ازدواج متفاوتی وجود دارند.

مشاوره زوج ها، در صورتی که دعوای بین زوجین به یک تهدید جدی برای رابطه تبدیل می شود، ابزار مهمی است. وجود دعواهای گهگاه احتمالا در رابطه بلامانع است اما اگر این دعوا کم کم به کل زمان رابطه تسری پیدا می کنند، این منبعی از استرس و ناخوشایندی خواهد بود.

اینکه در رابطه همیشه از دعوا پرهیز شود ، تقریبا غیر ممکن است چرا که دو فرد دقیقا مثل هم نیستند، بنابراین یادگیری این که چگونه با این دعواها باید مواجهه کرد، بخش جدایی ناپذیر از یک رابطه سالم است.

ارتباطات عملکردی منجر به درک بهتری بین شما و فرد مقابلتان است و ادراک این نکته ی کلیدی برای رابطه و پیوند موفق لازم است. معرفی گونه های مختلف از مشاوره و درمان به شما کمک می کند تا بدانید کدام نوع از مشاوره ازدواج برای شما بهتر است.

۱٫ روش گاتمن

روش مشاوره زوجین گاتمن سابقه ای بیش از سه دهه پژوهش و تمرین در مجموعه های کلینیکی با بیش از ۳ هزار زوج مورد بررسی دارد. روش گاتمن از تکنیک های مشاوره زوجین برای افزایش احساس، نزدیکی و احترام استفاده می کند. این تکنیک ها به شما کمک می کنند تا زمانی که حس می کنید در یک تگنا قرار گرفته اید، دعوا و مشاجره را حل کنید.

شما و فرد مقابلتان یاد می گیرید تا همدیگر را درک کرده و بفهمید و در مورد مسائل و مشکلات با آرامش به بحث بپردازید. روش گاتمن در مشاوره زوج ها، نشان می دهد که چگونه نقشه های عشق را بسازید که به شما کمک می کند تا با به نقشه درآوردن نگرانی ها، استرس ها، تفریحات، امیدها و تاریخچه ی او، در مورد دنیای روانشناختی فرد مقابلتان یاد بگیرید.

علاقه و تحسین با توصیف احترام و تقدیر از همدیگر تقویت می شود. این روشی از مشاوره زوجین است که به شما اجازه می دهد تا نیازهای خود را بیان کنید و بر مدیریت دعوا بیش از حل دعوا تاکید دارد. شما و فرد مقابلتان یاد می گیرید که صادقانه در مورد انگیزه ها و اعتقاداتتان صحبت کنبد.

صداقت و تعهد در یک رابطه بلند مدت و مادام العمر در این شیوه تقویت می شوند.

 

۲٫ روایت درمانی

یکی از تکنیک های مشاوره زوجین، روایت درمانی است، که به دنبال جدا کردن مساله از فرد با استخراج مسائل مد نظر است.

درمانگر از شما خواهد خواست که مسائل و مشکلات خود را بصورت روایی تعریف کنید و سپس به شما کمک خواهد کرد که بخش های منفی از داستان را بازنویسی کنید.

با مشخص شدن مساله ای که خود فرد تشخیص نمی دهد اما چیزی است که فرد با آن درگیر می باشد، شما دید جدیدی به موقعیت خود خواهید داشت. روایت درمانی به شما کمک می کند تا به مساله از زوایای مختلف نگاه کنید:

زاویه فرهنگی،

سیاسی و اجتماعی.

با بیان مسائل منفی در یک شیوه روایی،

شما در داستان زندگی خود نقش پویایی خواهید داشت.

این پویایی قابلیت تغییر داستان را دارد. روایت درمانی به شما کمک می کند تا گذشته را کشف کرده و بخش های منفی را روشن سازید در حالی که اگر این رخ نمیداد مخفی باقی می ماندند. با کشف مفاهیم و رفتارها، شما به بینشی از حقایق دست خواهید یافت که شما و فرد مقابلتان را دچار مشکل می کرده اند.

بدین ترتیب، روش های جدیدی برای برخورد با مشکلاتتان بخصوص با بازنویسی روایت رابطه تان، پیدا خواهید کرد.

 

۳٫ درمان زوجین با محوریت درمان عاطفی | مشاوره ازدواج آنلاین

درمان عاطفی در زوج درمانی، برای اولین بار توسط دکتر سوزان جانسون مطرح شد.

این نوع از مشاوره ازدواج برای اولین بار برای زوج ها بکار رفت اما بعدها ثابت شد که برای مشاوره خانواده نیز مفید می باشد. روش دکتر جانسون در سراسر دنیا در بیمارستان ها، کلینیک ها، مراکز خصوصی و مراکز آموزشی بکار می رود.

هرچند درمان با محوریت عاطفه در اغلب موارد مفید است، با این حال، اگر افسردگی مشکوک ناشی از ناآرامی های مربوط به رابطه باشد، باید به ویژه این درمان را مدنظر قرار داد. معمولا به عنوان یک رویکرد کوتاه مدت، درمان با محوریت عاطفه سه هدف عمده دارد:

شناخت  پاسخ های احساسی مهم را تقویت کرده و گسترش می دهد.

به دنبال تضمین یک پیوند محکم بین شما و فرد مقابلتان است. درمان در طول تعاملات موقعیت هرشریک جنسی را تغییر می دهد و تعاملات مفید و جدیدی را در مشارکت شما ایجاد میکند.

اثبات شده که در درمان با محوریت عاطفی، در بیش از ۷۰ تا ۷۵ درصد موارد، روابط از وضعیت مساله دار به وضعیت بازیابی رسیده اند.

۴٫ روانشناسی مثبت اندیشی در مشاوره ازدواج

روانشناسی مثبت بر احساسات، مهارت های فردی و توانایی های سازنده تاکید دارد تا این مفهوم را تقویت کند که شادی ناشی از عوامل مختلف مغزی و احساسی است.

روانشناسی مثبت به شما کمک می کند تا لحظات شاد را به محض اینکه رخ می دهند تشخیص دهید نه زمانی که آن لحظات گذشته اند و دید پس نگرانه دارید.

طی این نوع از درمان، شما یاد می گیرید تا بر احساسات مثبت متمرکز شوید و در لحظه و حال حاضر زندگی کنید. بسیاری از زوج ها روانشناسی مثبت را مفرح و رهایی بخش می بینند.

متخصصان معتقدند ادراک شادی را از حادثه ای به حادثه دیگر دیکته می کند. برخی از افراد احساسات خود را حین بروز تشخیص نمی دهند اما بعد از گذشت زمانی از آن حادثه که منجر به بروز احساس شده است، آن را به وضوح تشخیص می دهند.

در این تکنیک از هشدارها استفاده می شود. درمانگر به مراجعان هشدار می دهد تا به آنها یادآوری کند که تجاربی را که در حال حاضر دارند رکورد کنند. این تمرین به شما یاد می دهد تا از لحظاتی که به تجربه در می آیند، لذت ببرید.

منبع : روانشناسی ازدواج

 



:: بازدید از این مطلب : 15
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 دی 1399 | نظرات ()